Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
A Mad Scientist Mango Bay a 2017-es nyár legnépszerűbb söre volt a Beerselection online és offline üzletében! Hogy miért? Mert ez az a gyümölcsös sör, amelyet a gyümölcsös és hagyományos sörök kedvelői is szívesen elfogyasztanak. A mango frissességét, a hozzáadott laktóz krémessége egészíti ki, a végén egy kis keserű lecsengéssel. Kell ennél több? :) A Milkshake IPA a New England IPA altípusa. Általában laktózzal, pektinnel vagy zabbal főzik a telt, rágós test érdekében. Gyümölcs, vanília vagy más
Guava, maraucja, fehér szőlő domináns, lágy, krémes DIPA. Bru-1, Galaxy és Nelson Sauvin komlókkal. A Double New England IPA (DNEIPA) a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is tartalmaz, csábító ködösséget kölcsönözve az a
Southern Cross, Peacharine, Amarillo komlók mellett, egy modern élsztőt használtak a NEIPA készítéséhez, amitől dinnye, maracuja, herbálos-füves világ elegyedik. A New England IPA a komló aromáját és ízét hangsúlyozza a keserűség háttérbe szorításával. A késői és/vagy hidegkomlózási technikákra támaszkodik, hogy kirobbanóan lédús, trópusi gyümölcsös íz- és illatélményt nyújtson. Színe általában baracklére emlékeztet. A technika és az alapanyagválasztás ügyes egyensúlya, amely gyakran búzát vagy zabot is
A new yorki szőlő pite megtesesülése. Konkord szőlő és granola támogjata az ízek összeállását. Pastry Sour. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
Gluténmentes, vastag és igazán pastry, Sour Ale. Eper, kiwi és görögdinnye elegyedik. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan s
Ananász, narancshéj, gyógynövények tarkítják, ezt a Vic Secret, Citra és Nelson Sauvin komlós TIPA-t. A Tripla IPA-k (Triple IPA, TIPA) általában 10 százalékos alkoholtartalom felett vannak. Nagyobb mennyiségű malátát és komlót tartalmaznak, mint a sima és Dupla IPA-k. Úgy tervezték őket, még erőteljesebb ízeket és aromákat adjanak. A tripla IPA-k lehetnek keserűek és fenyőfásak, vagy lágyak és trópusiak, de akad közöttük savanyított tétel is. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg
Barackos, ananászos, dinnyés és tejesen krémes TIPA. Citra, Superdelic, Riwaka A Tripla IPA-k (Triple IPA, TIPA) általában 10 százalékos alkoholtartalom felett vannak. Nagyobb mennyiségű malátát és komlót tartalmaznak, mint a sima és Dupla IPA-k. Úgy tervezték őket, még erőteljesebb ízeket és aromákat adjanak. A tripla IPA-k lehetnek keserűek és fenyőfásak, vagy lágyak és trópusiak, de akad közöttük savanyított tétel is. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi a
Diótortás Imperial Stout. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata
Könnyed, "ivós" pale ale a hosszú, nyári napokra Warrior, Citra és Cascade komlókkal hidegkomlózva. A Pale Ale a felsőerjesztésű sörök összefoglaló neve, innen eredeztethető minden alstílus (IPA - India Pale Ale, APA - American Pale Ale, Wheat Ale, Belgian Strong Ale, stb). Az ALE-khez felhasznált élesztőtörzsek magasabb hőmérsékleten dolgoznak mint a lager élesztők, hamarabb elvégzik a munkát, valamint pihentetésre (ászokolás) sincsen szükség. Ezekre az élesztőkre jellemző, hogy sokkal több észtert
Savdominánsabb Smoothie Sour Ale, amit a szeder, málna és gránátalma vezényel. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör, ame
A savanyú széria tagja, amely savas alapon a gyümölcsök ízével kényezetet: áfonya, eper és lime Sour Ale, csipetnyi laktóz kerekítésével. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és késő
A Citra és Nelson Sauvin komlók egyszerű malátaalapra helyezve, duplán hidegkomlózva. Hazy IPA. Az IPA-kat a virágos, gyümölcsös, citrusos, fenyőszerű vagy gyantás komlók karaktere jellemzi, az IPA sörstílus a komló ízéről, aromájáról és keserűségéről szól. Az India Pale Ale (IPA) az újhullámos kisüzemi sörfőzés legmeghatározóbb stílusa, eredete egészen az indiai angol gyarmatosításig nyúl vissza. A kereskedők úgy szerették volna optimalizálni a hosszú és drága hajóutat, hogy erősebb és több komló fel
Krémes textúrájú, kiegyensúlyozott Imperial Stout. A finomságot a graham keksz, mogyoróvaj és vanília biztosítja. Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt malát
Uborkalével főzött, sós és savas Gose A Gose egy tradicionális német sós-savanyú sör. A típus nevét a németországi Gose folyó adta, mivel a folyó só és ásványi anyag tartalma igen magas volt a környékbeli sóbányáknak köszönhetően, így a belőle főzött sör sóssá vált, ez adta egyediségét.A gose a németországi Goslarból származik. Általában úgy főzik, hogy a gabona legalább 50%-a malátázott búza. A gose sör domináns ízei közé tartozik a citromos savanyúság, a gyógynövényes jellegzetesség és az erős sós íz,
Habos-babos, igazán sűrű limoncello Pastry Sour, többréteg mályvacukorral. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör, amelyne