Használd sörválasztónkat, ha nem ismered a sörök világát és rendelj több 100 féle minőségi, kisüzemi sört tartalmazó kínálatunkból webshopunkból vagy gyere be hozzánk személyesen a budapesti sörszaküzletünkbe amit a Blaha és a Rákóczi tér között találsz a József körúton, ha valóban különleges sörökre vágysz!
Jack Daniels Bourbon whiskey hordóban érlelt Imperial Stout Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A
Nagyon lágy, kellemesen testes, gyümölcsösen savas Sour Ale, fekete ribizlivel. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést. A savanyított sörhöz leg
Könnyed, kellemesen gabonás, ananánsztól egyszerre édes és savas, kisimult Sour Ale. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést. A savanyított sörhö
Vegyél részt egy vezetett, 10 tételes exkluzív sörkóstolón a galériánkon! Kóstolj söröket egy szuperprivát környezetben, ahol maximum 3 fő részvételével élvezheted az eseményt. A kóstolót Lénárt Laci, a sörszakértőnk vezeti, aki már több mint 12 éve dolgozik a sörök világában – szenvedélyével és tudásával garantáltan lenyűgöz majd! A kóstolás során a tételeket veletek egyeztetve alakítjuk ki, 10 különleges sörrel, és rengeteg izgalmas háttérinformációval készülünk. Fontos információ: Az első kóst
Klasszikus, kisüzemi kézműves világos láger sör. A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon éppen ezért egy a sörök világában kevésbé jártas ember valószínűleg egy lágerre gondol, amikor megkérdezik tőle, hogy szereti-e a folyékony kenyeret. Rengeteg típust és altípust különböztetünk meg, talán a legismertebb a Pilseni vagy Pilsner melyet Csehország
Könnyedebb West Coast IPA Citra Cryo, Motueka és Simcoe komlókkal. A West Coast IPA-k (WCIPA) hagyományosan merész komlóaromájukról, magas keserűségükről és citrusos, fenyős aromájukról és ízükről ismertek – jellemzően nagyobb mennyiségű komlót adagolnak a főzőüstbe, ami a stílus sajátosságát adó keserűséget és az erőtejes komlóízt eredményezi. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23
Pastry Sour sör feketeribizlivel, keksz és görögjoghurt. A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan
Az Esti Kornél zenekarnak készítve. Bragott sör ribizlivel és mézzel. A Bragott olyan mézsör melynek alapja cefrézett árpamaláta és méz. Az első egyiptomi sör is valószínűleg ilyen típus volt. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beerselection Sörsuli
Feketeribizlivel gazdagított pastry stout sör. A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskés
Imperial Pastry Sour sör rengeteg meggypürével, málnával, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, laktózzal és zabbal készítve. A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. Az "Imperial" jelző a stílushoz képest magasabb alkoholtartalmat jelöli. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforral
Klasszikus Gluténmentes West Coast IPA, amerikai (Colombus, Cascade, Centennial, Mosaic) komlókkal főzve. A West Coast IPA-k (WCIPA) hagyományosan merész komlóaromájukról, magas keserűségükről és citrusos, fenyős aromájukról és ízükről ismertek – jellemzően nagyobb mennyiségű komlót adagolnak a főzőüstbe, ami a stílus sajátosságát adó keserűséget és az erőtejes komlóízt eredményezi. Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat! Mi az, hogy IPA? Legyél sörszakértő
A MONYO alapszortimentjének egyik legnépszerűbb söre, a Cherry Hero immár dobozban is elérhető. Egy tiszta, zamatos gyümölcsös ale, édes-fanyar ízekkel. A gyümölcsös sörök esetében a gyümölcsök legtöbbször koncentrált püré formájában kerülnek a sörléhez a főzés utolsó fázisában. A leggyakrabban felhasznált gyümölcsök a meggy, mangó, barack, grapefruit, lime, narancs, de mára már egészen extrém gyümölcsökkel is találkozhatunk a kisüzemi, kézműves sörökben. Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfoly
Vegyes erdei gyümölcsök felhasználásávak készített Ale típusú sör. A gyümölcsös sörök esetében a gyümölcsök legtöbbször koncentrált püré formájában kerülnek a sörléhez a főzés utolsó fázisában. A leggyakrabban felhasznált gyümölcsök a meggy, mangó, barack, grapefruit, lime, narancs, de mára már egészen extrém gyümölcsökkel is találkozhatunk a kisüzemi, kézműves sörökben. Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal! 23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert! Beersele
Egyik legizgalmasabb hazai Porterünk. Ízvilága a pörkölt maláták miatt szépen feleleveníti az emberben az étcsokis, kávés jegyeket. A Baltic Porter egy sima, hidegen erjesztett és hidegen ászokolt sör, amelyet lágerélesztővel főznek. Alkoholtartalma miatt tartalmazhat nagyon alacsony vagy alacsony komplex alkoholos ízeket és/vagy láger gyümölcsösséget, például bogyós gyümölcsöket, szőlőt és szilvát (de nem banánt; a meleg hőmérsékletű erjesztésből származó ale-szerű gyümölcsösség nem megfelelő). Ez a s
Típus: Amerikai IPA Alkoholtartalom: 7 % v/v Bandibá’ nemcsak egy felfedezésre váró IPA, hanem Csupor Marci barátunk és a Szent András Sörfőzde mestere, Pekár Mihály folyékony kísérlete, melyet a bölcsesség, a lendület és a sör összetevői együttesen alkotnak. Főzése során pilseni, bécsi, illetve cara amber malátákat, valamint polaris, chinook és huell melon komlókat használtunk fel. Az "American" szó az újvilági komlók felhasználására vonatkozik, amelyek virágos, gyümölcsös, citrusszerű, fenyős, gyantá