Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
"A szekszárdi bikavér orvosságnál többet ér, aki issza hóttig él" - mondták régebben az elődeik. Sűrű, lilás-bordó szín. Érett gyümölcsök illatban, meggy és áfonya. Ízében egyensúlyban vannak az érett erdei gyümölcsök, a hordófűszerek és a bársonyos tanninok.
Kis szériás, igazi különlegesség! Friss, lédús málnából készült gyümölcsbor. A kíméletes borkészítési technológiának köszönhetően sikerült a málna ínycsiklandó zamatát és illatát palackba zárni. (Mokos Balázs)
Friss, saját termelésű palkonyai sárgabarackból készült gyümölcsbor különlegesség. A gyümölcs szüreteléstől számítva maximum 30-40 percen belül feldolgozásra kerül, így a kajszibarack zamata dominálja e desszertbor ízét és illatát.
Friss, élettel teli, könnyű megszeretni. Illatában és ízében tiszta málna, olyan szépen és élesen, hogy sokáig nem is nagyon lehet ellenállni neki. Ropogós, szódával is erősen javasolt a fogyasztása. Ha nem rögtön két pohárral!
Két meghatározó francia borvidék, a bordeaux-i (Merlot , Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc) és a burgundi (Pinot Noir) fő fajtái kerültek házasításra ebben a borban. 24 hónapig új és használt barrique hordókban érlelődik. Sötét intenzitású, gránátba hajló bíborvörös szín jellemzi, illatában, ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek.(Bock Pincészet)
Meggyes, fajtajelleges igazi szekszárdi fűszerekkel. Markáns tanninszerkezet, de már most is szép arcát mutatja. Ezen a tételen keresztül jó megismerkedni a fajtával.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont ****(2024 szeptember) Mit jelent ez a pontszám?70-30% arányú házasítás, az Olaszrizling javára. Illatában fehér virágok ötvöződnek citrusokkal. Ízében is a citrusok dominálnak. Ásványos, finom savak, sima korty. Ez a különleges tétel egy igazi óbor illatú bor, mely töppedt szőlőből készült, és magában hordozza a vulkanikus talaj egyedi karakterét. Bár nem a legújabb trendeket követi, izgalmas illatvilága és tercier aromái különleges élményt nyújtanak. Ez a bor
A Disznókő-dűlő aljában található Sárga Borházat a XIX. század középen építette gróf Lónyay Menyhért, Magyarország egykori miniszterelnöke. A Sárga Borház Tokaji Aszú a Disznókő Szőlőbirtok válogatásában készül. A szemenként szedett, nemesen rothadt szőlőszemeket (aszúszemeket), a puttonyszámnak megfelelő arányban, erjedésben lévő musttal vagy borral elegyítjük, melynek eredménye e gyümölcsös és üde, nemes édesbor. Ajánljuk sajtokhoz, keleti fűszerezésű vagy gyümölccsel készített fehér húsokhoz, libamájho
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2023 márc.) Mit jelent ez a pontszám?A Syrah vad egzotikus gyümölcsös világa tökéletes összhangban van az új tölgyfahordós érleléssel. A lekerekedett tanninok biztosítják a bornak a leges ízeket, és leges illatokat. Ízében a csipkebogyólekvár jelenik meg, míg illata a feketeborsra emlékeztető.(Vinatus Pincészet)
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 90 pont ***** (2023 dec.) Mit jelent ez a pontszám?A pincészet csúcsbora a Kopár dűlőről. A komplex illatot jó minőségű hordó teszi még kifinomultabbá. Bársonyos, kerek korty. Kora ellenére nem húz a tannin, szép érett jegyeket mutat már.
A fehérbor, amiből már alig várjuk az újabb és újabb évjáratot! Gyümölcsök, nyár, kis vadvirág tölti ki az illatokat, és ez szépen megjelenik ízben is. A maga természetességében. Felesleges édességtől mentes mézes jegyek, kellemes, selymes korty, szép savak, harmónia. Bármikor, bármilyen körülmények között.
Illatában zöldalma és őszibarack, virágos, mézes jegyekkel. Kóstolóskor a lágy savak mellett visszaköszönnek a gyümölcsök, kiegészülve a fajtajelleges, mandulás lecsengéssel. A fajta a borvidék szépségeit magánhordozó könnyed, lágy, gazdag olaszrizling.
A szőlőültetvények: Montepulciano részben Abruzzese pergola, részben Guyot művelési szerkezetben termesztett szőlő, 300 és 450 m tengerszint feletti magasságban. A borkészítés: A szőlőszemeket gondos válogatás után lefejtik és összezúzzák; ezután a héjak 10-15 napig érintkeznek a musttal állandó 25-28°C-os hőmérsékleten. Érlelés: Részben tölgyfahordóban, részben rozsdamentes acéltartályban legalább négy hónapig.Ezután következik a palackos érlelés. Kóstolási jegyzetek: Áthatolhatatlan rubinvörös szín, ill
Szép színű, nagyon divatos, korrekt tétel. Egy reduktív technológiával készült rozétól többet nem igazán akarhat az ember: epres-krémes korty, háttérben egy kis tutti fruttival. Rendkívül intenzív íz-sav-élmény hatás, a korty végét kerekíti az édes tannin érzet is. Rozék kedvelőinek mindenképpen megér egy próbát.
70% Grenache 20% Syrah 10% Cinsault. Gyönyörű kárminpiros szín, csillog a pohárban. Az illat kifejező, hűvös aromákkal, kandírozott gyümölcsökkel és édes fűszerekkel. Ízében kerek és koncentrált, selymes tanninok és enyhe fás jegyek ölelik körül. Hosszú és emlékezetes a lecsengés.