Bor webshopunkban vakteszten értékelt, tiszta borok vásárolhatóak. Ismerje meg borszaküzletünket, és rendeljen bort az ország bármely borrégiójából!
A bor nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara. A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak).A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használnak rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fióká
A merlot az a tartalmas és karakterében egyébként is behízelgő vörös szőlőfajta, melynek a borát édes formában megmutatva sem követünk el megbocsájthatatlan bűnt.Igazán populáris, érett meggy illat kis kakaós beütéssel, ízében is a meggy dominál, kis tejcsokoládéval.(Petrény Pincészet)
Intenzív illat, szinte borsos, de főleg fűszeres jegyek jellemzik. Az illat után telt a zamat, lezser-elegáns a megjelenés, a korty bársonyos. A gyümölcsössége jól egyensúlyoz a könnyedségével, szépen összerakott küvé, gasztrobor a javából!
A VERJUS (KIEJTÉSE: VERZSÜ) FRANCIA KIFEJEZÉS, JELENTÉSE “ZÖLD LÉ”. Az elnevezés arra utal, hogy a zölden leszedett, cukrot még szinte nem tartalmazó éretlen szőlőből préseljük ki a levet, melyet üdítő koktélokhoz, hagyományosan főzéshez, salátaöntetekhez, szószokhoz, pácokhoz használunk. Az európai középkori konyhában és gyógyászatban is nagyon népszerű volt. Történelmi jelentőségű termék, amelyet a legtöbb bortermelő régióban készítettek és használtak a gasztronómiában, és amely a világ első szőlőültetv
Aranysárga színvilág. Éretteb karakterű Olaszrizlingek sorát erősíti. Ízében mandula, körte, alma és grapefruit. Feszes savak, hosszú, krémes lecsengés.
Tartalmas, mély illattal nyit, időt kell hagyni, hogy minden aroma szépen kibontakozhasson. Ízében tartalmas, vastag karakter, tiszta áfonyalekvár. Magas extrakt, szinte harapnivalóan sűrű korty. Igazi komplex, nagy bor.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 91 pont ***** (2023 márc.) Mit jelent ez a pontszám?Kizárólag kiemelkedő évjáratokban készítjük el válogatás Ezerjónkat. Pályafutásunk során eddig kétszer volt rá lehetőségünk. A legszebb –már töppedt szemeket is tartalmazó- fürtöket október legvégén szüreteltük. A 24 órás áztatást és kíméletes préselést követően a mustot negyedtöltésű 400l- es hordóba fejtettük. A december végéig tartó lassú, de egyenletes erjedést a szőlő saját élesztői végezték, amit 10 hónapos fin
Rózsás illat, kis ibolya, na meg érett cseresznye. Jól iható, kerek korty, tudatosan összeállított remek bisztróbor. Már most nyugodtan bontsuk, de még az sem árt neki, ha pihentetni akarjuk, a sav és a tannin alakítani fogja még az összhatást.
Keddi Kóstoló csapatunk véleménye: 88 pont **** (2023 jún.) Mit jelent ez a pontszám?Gaglioppo fajtából készült, a pincészet legjobb dűlőiből származik, kézi szüretelésű, elegáns, gyengéd rozé. Illatában zamatos sárgadinnye, grapefruit és ibolya jelenik meg. Izében friss, kellemes és hosszan lecsengő. Sauvignon Blancos feketeribizli is megjelenik a kortyban, eszméletlenül egyedi rozé.
Szeretjük az ilyen vörösöket: nagy az élvezeti érték, mégis érezhető, hogy van még benne bőven potenciál. Az illat egy ütemben mozog az ízekkel, fahéjas-szilvás fő vonalat kell elképzelni, mellette megjelenik a megy, hosszú és tartalmas a korty. Nem kell megijedni, azért nem robosztus borról beszélünk, inkább az, amit szívesen elpoharazgat az ember. Elegáns bordói cuvée.
A Garganega szőlőfajta egy tiszta kifejeződése ez a tétel, a pincészet klasszikus területének legmagasabb hegyéről. Abszolút egyedülálló karakterű bor, melyben az ásványi frissesség a lenyűgöző ízvilággal párosul. Szalmasárga színű, zöldes reflexekkel, illatában pedig a fehér mezei virágok és érett, sárga gyümölcsös jegyek dominálnak egy kis citrussal.A vulkanikus talaj miatt az ásványosság már itt is visszaköszön. Ízében rendkívül friss és gyümölcsös, a Garganega szőlő rövid túlérlelésének köszönhetően t
Szomjoltóan gyümölcsös, kedves, simulékony, dorombolós, behízelgő, bársonyos, mint egy simogatás, amely minden nap jólesik. Friss, tiszta, fajtajelleges pirospozsgás gyümölcsössége (meggy, szilva, kökény) finom fanyarsága, lágyabb tannin tartalma miatt szeretjük.
Robosztus-nagytestű, intenzíven gyümölcsös illat és íz világ, érett harmonikus savakkal párosulva. Egy tüzes, de mégis kissé lágy finomseprőn tartott olaszrizling.
A helyi szőlőfajtákra épülő tradícionális házasítást már az 1800-as évek óta készítik Szekszárdon is. E kiváló évjáratból Kékfrankos, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Kadarka, és Cabernet Sauvignon alkotja. Igen lendületes és gyümölcsös, ugyanakkor tartalmas és összetett zamatvilágú bor, hosszú lecsengéssel, selymes tanninokkal.
A villányi borvidékről származó szőlőből, tradicionális eljárással palackban erjesztett pezsgő, melyet a degorzsálás után likőrőzés nélkül palackoztunk le. Fogyasztását 6 fokon ajánljuk.„Az elsőszülött unokám, Marcell kétéves volt, amikor az első pezsgőnk elkészült. Mivel az ünnep számunkra a családi együttlétet jelenti, az ünnepi italok elnevezésében is szívesen látjuk a családi utalásokat, így lett a pezsgőnk neve Marcell.”(Bock Pincészet, Bock József)