A mungóbab egy kicsi, zöld színű hüvelyes, amely Dél-Ázsiából származik és évezredek óta ismert. Enyhén édeskés íze van, ezért édesen és sósan is fogyasztható. Sokoldalúságának köszönhetően széleskörűn felhasználható. Indiában, Kínában és Indonéziában gyakran készítenek belőle tésztát, levest és desszertet is. Hazánkban még kevésbé ismert babfajta, de érdemes beilleszteni az étrendünkbe, nemcsak azért, mert változatosabbá teszi azt, hanem mert a mungóbab tele van hasznos tápanyagokkal. Jelentőség, hatá
ápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1471 kJ / 347 kcal Zsír: 1 g - amelyből telített zsírsavak: 0 g Szénhidrát: 78 g - amelyből cukor: 0 g Fehérje: 6 g Só:
A Natúr Sörélesztő pehely jótékony hatással van a fizikai erőnlétre, nagyban hozzájárul a haj, a körmök és a bőr egészségéhez. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges. A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva. Összetevők: inaktív szárított élesztő, árpamaláta kivon
A Natúr Sörélesztő pehely jótékony hatással van a fizikai erőnlétre, nagyban hozzájárul a haj, a körmök és a bőr egészségéhez. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez. Hidegen sajtolt olajjal és fűszerekkel összekeverve, finom krémként pirítósra kenhető, ami egyben ízletes és egészséges. A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva. Összetevők: inaktív szárított élesztő, árpamaláta kivon
Biorganik BioTápióka keményítő 250g A tápióka, avagy manióka egy gumós növény, amely gluténmentes és igen magas a keményítőtartalma, így kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag, de levesbetétként is alkalmazható. Felhasználható kenyerek, péksütemények készítéséhez is. Nincs se mellékíze, se színe, így bármilyen étel elkészítésekor megfelelő. Összetevők: tápióka keményítő Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 1456 kJ / 348 kcal Zsír: 0,03 g - amelyből t
A köles az egyik legősibb gabona, mind rost-, mind aminósavtartalma miatt érdemes beillesztenünk az étrendünkbe. Igen széles körben felhasználható. A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a köleshez és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a kölesben természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Így már nem csak köretként, hanem reggelire is fogyaszthatsz rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gabonát! A köles zsírtartalma valamivel maga
Az érdekes, háromszög alakú, szürkés-barnás színű magoknak különleges aromája van, ami elsőre furcsa lehet, de megfelelő fűszerezéssel könnyű megszokni és megszeretni. Kiválóan illik a dióhoz és a bazsalikomhoz. A hajdina eredetileg nem tartozik a gabonafélék közé (a keserűfűfélék családjába tartozik), de mégis nagyon hasonló, mint külalakra, beltartalmi értékre és a felhasználási lehetőségek tekintetében is. Jelentőség, hatások: A hajdina rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyh
A zabpelyhet gondosan válogatott, egész zabszemekből állítják elő. Nevével ellentétben valójában nem pelyhesítik, hanem gőzöléssel, majd lapítással állítják elő, így a zabpehelyben minden értékes tápanyag benne marad és a többi gabonapehellyel ellentétben nem emeli meg gyorsan a vércukorszintet. A zab és a belőle készült termékek ugyan nem tartalmaznak glutént, de gyakran együtt termesztik és dolgozzák fel búzával, rozzsal, árpával, így könnyen szennyeződhet gluténnal. Amennyiben gluténérzékenység áll
A kása készítésekor semmilyen adalékanyagot nem adunk hozzá a zabhoz és nem is veszünk ki belőle semmit, tehát minden érték, amely a zabban természetes formában megtalálható, a kásában is benne van. Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész. Felhasználható kásák, sütemények alapanyagaként. Összetevők: zabpehely* *= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
A chiamag nagyon gazdag tápanyagokban. Nagyon jó fehérjeforrás, gazdag omega-3 zsírsavakban és rostokban is. Ezeken kívül számos ásványi anyagot és vitamint, antioxidánst tartalmaz, amelyek tovább növelik az értékét. Számos pozitív egészségre gyakorolt hatást tulajdonítanak chiamagnak, például hozzájárulhat az egészséges idegrendszer működéséhez, támogathatja a szív- és érrendszert és az emésztésre is jó hatással van. Ezen kívül, mivel igen alacsony a szénhidrát és magas a rosttartalma, cukorbetegek is fo
A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik. Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak. Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tar
A Biorganik Bio agavé szirup nem csupán egy egészséges választás, hanem magával ragadóan finom és nagyon sokrétű édesítőszer. Ideális az egészséges életmód híveinek, akik a természetes alternatívák mellett teszik le voksukat. Bio cukorhelyettesítő: A különböző agavé fajták kiterjedt felhasználása számtalan területen ismert, többek között a tequila és mezcal előállítása során, illetve sütve, csomagolóanyagként is hasznosítják a növény levelének külső rétegét. A szirupot a növény nedvének kiszárításáva
Használat: Csavarjuk le a hálós tetőt, rakjuk bele a magvakat, töltsünk bele annyi vizet, hogy bőven ellepje a magvakat, csavarjuk vissza a tetőt. Az áztatási idő leteltével a hálós tetőn át öntsük ki a vizet, ugyanúgy a tetőn keresztül töltsünk bele vizet, lötyböljük át a magvakat, majd öntsük ki a vizet. Az edényt állítsuk ferdén lefelé. Az átöblítést ismételjük naponta annyiszor, ahányszor a mag igényli - ez a legtöbb mag esetében napi két alkalmat jelent.
Naturmind Karobpor 250g A reformkonyha a karobport a kakaó helyettesítésére használja, mivel színében és állagában ahhoz nagyon hasonlít, ugyanakkor sokkal egészségesebb. Az íze édesebb, mint a kakaóé. Tápanyagtartalma is értékes. Tápanyagtartalom (100g-ban): Energiaérték: 1573 KJ / 376 kcal Fehérje: 5,1 g Szénhidrát: 87,9 g Zsír: 0,4 g Felhasználása: kakaó helyettesítésére Jó tudni: a karobpor szinte ugyanolyan mint a kakaópor, azzal a különbséggel, hogy a karobban nincsen theobromin, m
Biorganik bio rizsszirup 1150gA rizsszirup egy természetes, teljes kiőrléssel előállított, növényi alapú édesítőszer, melyet rizsből készítenek és fontos ásványi anyagokat tartalmaz. A Biorganik bio rizsszirup előnyei Vegán, természetes édesítőszer. Ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó rizslisztből készül. Fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint például cink, magnézium, kálium, foszfor, mangán, valamint B-vitamin is található benne. A BIORGANIK BIO RIZSSZIRUP ELŐNYEI • Természete