A gyömbér jellemzői A gyömbér fűszernövény és gyógynövény egyszerre. Számos, szervezetre gyakorolt jótékony hatással rendelkezik, ezért érdemes minél többször étkezéseink részévé tenni. Gyakran alkalmazzák emésztést segítő, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása miatt, és jótékonyan hat a visszerekre. A gyömbérben 115 bioaktív összetevő található, melyek közül kiemelkedik a gingerol, amely igen erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Ízületi fájdalmak esetén enyhítheti a panaszokat.
Az aszalt szilva tápanyagban gazdag nassolnivaló Az aszalt szilva gazdagon tartalmaz A-, B- és C-vitamint. Bővelkedik cinkben, ami nélkülözhetetlen a hormonháztartás és a bőr egészsége védelmében. Igen magas a kálium-, kalcium- , foszfor- és magnéziumtartalma. Rostokban igen gazdag, ennek eredményeként kiváló emésztésserkentő. Segíthet megakadályozni vagy enyhíteni a székrekedést. Az aszalt szilva kiváló immunerősítő, védi a sejteket, erősíti a csontokat, jótékonyan hat a memóriár
A kókuszreszelék jellemzői és felhasználása A kókuszbél ízletes és tápláló, frissen vagy szárítva fogyasztják. Különféle ételekhez, süteményekhez és édességekhez reszelve használják. A kókuszpálmán termő dióban lévő MCT zsírsavak a kókuszreszelékben is megmaradnak ezáltal karbantartja az agyműködést és a memóriát, nem tartalmaz koleszterint, és javítja a vércukorszintet is. Antibakteriális hatású élelmiszer, jótékonyan hat az immunrendszerre. A kókuszreszelék sokféleképpen felhasználható: za
A lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének. A legősibb kultúrnövények közé tartozik. Argentína, Marokkó, India, Belgium és Magyarország a legismertebb lentermesztő országok. A len szavunk szláv eredetű, ami arra utal, hogy a honfoglaló magyarság körében a len és annak feldolgozása a kárpát-medencei népektől terjedt el. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak legjobb növényi forrása a lenmag. Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek fal
Miért arany mazsola? Az arany mazsola fehér szőlőszemek aszalásának az eredménye. Nevét az aranyhoz hasonló színéről kapta. A mazsola készítésének legegyszerűbb módja, hogy a szemeket nem szüretelik le a tőkéről, hanem hagyják a tőkén megaszalódni. A másik módja gépi aszalás. Erre a célra is a szőlőszemeket gondosan szüretelik, hogy az apró kis kocsányok ne maradjanak rajtuk. Átmosás és szárítás után aszalógépekkel aszalják. A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg. Az a
A kendermag kedvező tulajdonságai A kendermag ideális arányban tartalmazza a szervezet számára fontos fehérjéket, rostokat, segíti az emésztőrendszer működését, segíti az ideális testsúly beállítását és egyúttal kiváló Omega-3, Omega-6 zsírsav forrás. Késlelteti szervezetünk öregedését, hatásos savtúltengés ellen, érfal erősítő, kedvezően hat a vércukorszintre, erősíti látásunkat. GLA-tartalma segíti gyulladásos folyamatokat gyógyulását. Mivel tartalmazza valamennyi esszenci
A mazsola jellemzői A mazsola a friss szőlőszem nedvességtartalmának a negyedét őrzi meg. Rendszeres fogyasztása karbantarthatja az emésztést, lúgosít, méregtelenít, javíthatja a szem egészségét. Sok káliumot, magnéziumot, vasat és B-komplex vitaminokat, A-vitamint, béta-karotint tartalmaz. Antioxidáns hatása van. A mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek. A mazsola önmagában fogyasztva is nagyon finom, de meleg tej mellé a legfinomabb. Csökkenti az éhségérzetet, a benne lévő gyümölcscuk
A Nigella magolajnak számos jótékony hatását ismerik - Gyulladáscsökkentő hatású. - Erős vírus és baktériumölő hatással rendelkezik. - Csökkentheti a koleszterinszintet. - Étvágyjavító, fokozza az emésztést és a kiválasztó szervek működését. - Csökkentheti az allergiás reakciókat (szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén). - Csökkentheti az asztmás rohamok számát és enyhítheti lefolyásukat. - A bélrendszert képes megszabadítani a letapadt nyálkáktól, segíti azok távozás
A Nigella mag jellemzői - A nigella magot hívják más néven feketemagnak vagy fekete köménynek is. - Enyhén csípős, a borsra emlékeztető ízű. - Rendkívül erős hatású mag. - Erős vírus és baktériumölő hatással rendelkezik. - Csökkentheti a koleszterinszintet. - Étvágyjavító, fokozza az emésztést és a kiválasztó szervek működését. - Csökkentheti az allergiás reakciókat (szénanátha, pollen, por, állatszőr allergia esetén). - Csökkentheti az asztmás rohamok számát és enyhítheti lef
Napraforgómag jótékony hatásaiA reform konyhában és a növényi étrendet követők körében a natúr napraforgómagot a sokoldalúsága és változatossága mellett magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt is használják. Olajos magvakhoz hasonlóan a napraforgómag is szuper alapanyaga a pástétomoknak, szószoknak és mártásoknak, növényi helyettesítőknek, mint a tejföl, sajt, tejszín. A napraforgómag vitamin és ásványianyag tartalma A napraforgómag B1, B2 vitaminokat, kalciumot, nikotinsavat, foszfort, vasat,
Datolya paszta A datolya összetevői biztosítják a gyors energiaellátást. Magas rosttartalmának köszönhetően enyhén hashajtó hatású és helyreállítja az egészséges bélmozgást. A datolya egyes összetevői koleszterinszint-csökkentő hatást váltanak ki. Gazdag káliumban és alacsony a nátrium tartalma, ez segíti, hogy a pulzus és vérnyomás megfelelő legyen. A datolya jellemzői A datolyát nevezik a sivatag kenyerének is, mivel igen magas a cukortartalma, ellenben zsír-, koleszterin-
A banán chips jellemzői A banán chips jó alternatíva a nassoláshoz, könnyen emészthető és gyerekeknek valamint bélproblémával küzdőknek is jól beilleszthető az étrendjébe. A banán kalciumban, káliumban, foszforban, vasban, A, - és C-vitaminban és nyomelemekben gazdag gyümölcs. B-vitamint is tartalmaz nagy mennyiségben, ami a tápanyag-felszívódást segíti elő. A banán gazdag triptofánban, ami fontos szervezetünk számára ahhoz, hogy szerotonint képezzen, ami hozzájárul a jó közérzetünkhöz. Védh
A pisztácia jellemzői A pisztácia komoly L-arginin forrás, ami azért fontos, mivel ez az aminosav a test sok folyamatának működésében fontos szerepet tölt be. Hatással van többek között az anyagcserére, és segít megakadályozni, hogy az erek falán koleszterin rakódjon le. A pisztáciában jelenlévő zsírok a „jó zsírok”, egyszeresen telítetlen zsírsavak, tehát nem rakódnak le és könnyen elégnek. Ha rendszeresen a napi étrendünkbe foglaljuk, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakul
Céklás latte ceyloni fahéjjal A céklás latte összetevői: céklapor (cékla, kalcium-sztearát), ceyloni fahéj, gyömbér, tengeri só, feketebors, chili. Felhasználási javaslat: 1/2 teáskanál fűszerkeveréket alaposan keverjen el 1 bögre tejben, növényi tejben, és édesítse ízlés szerint. A céklás latte összetevőiről bővebben A céklapor, a cékla 100%-ban természetes őrleménye, gazdag tápanyagforrás, koncentrált módon rendelkezik a friss növény kedvező hatásaival, így fogyasztása kifeje
Fehér tea - Pai Mu Tan A fehér teának rendkívül magas az antioxidáns tartalma, ami gátolja a sejtek öregedését. Viszont alacsony a koffein tartalma. Kedvező hatása lehet a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőkre. Vérnyomás és a koleszterin-szint csökkentő hatása lehet. Gátolhatja az érelmeszesedést. Erősítheti az immunrendszert. Csonterősítő hatással is bír. Segít a fölös zsírok elégetésében. Javíthatja a koncentráció-képességet. Káliumtartalma támogathat